כל מי שעומדת לעבור טיפולי פוריות – כי את צריכה הכנה לפני הטיפולים, כך שלא תתפסי לא מוכנה, שלא לומר עם המכנסיים למטה, כשתביני למשל שלפני הטיפול הראשון את עוד צריכה לעבור 70,000 בדיקות, משל היית מכונית הנכנסת לטיפול 10,000. נשים שנמצאות בטיפולים – כי גם אם את בטוחה שאת כבר יודעת הכול, תמיד יש מקום לשיפור הבנה של מה שקורה לך, וההכנה לפני כל שלב, כמו למשל הידיעה שכשכבר תיכנסי להיריון, את צריכה לצבור לפחות שלוש בדיקות היריון עוקבות שמכפילות את עצמן כדי להירגע ולהבין שזה אכן זה.
כל מי שסיימה את הטיפולים וצריכה עיבוד של החוויה שהיא עברה על בשרה זה לא כבר, בין אם החוויה הסתיימה עם או בלי תינוק על הידיים. כי גם אם נראה לך שהכל בסדר, בלי הכלה ועיבוד נפשי, השיבה לחיק ה"נורמליות" לא תהיה קצרה, ומרגע שצרעת הטיפולים נגעה בך, "כמו כולם", ככל הנראה, כבר לא תהיי אף פעם. בני/בנות הזוג של מי שעוברת טיפולים- כי עם כל הכבוד, אני לא בטוחה שאתם באמת יכולים להבין מה עובר על מי שעוברות על בשרה את הטיפולים. גם אם אתם מיחידי הסגולה שמלווים, מחזיקים ידיים ומפנקים על כל צעד ושעל, הנושאת בעול העיקרית היא האישה, וקשה לרוב להבין את הקושי, העלבון, ההשפה, הקנאה, התסכול, המרמור, אובדן השליטה, האלם והמחנק בגרון.
קרובי משפחה אחרים- הורים, אחים/ות, דודים/ות, בני/בנות דוד, וכדומה. כי כדאי אולי שיהיה מישהו שיסביר להם לאן נעלמה הבחורה המקסימה של אתמול, שבמקומה נחתה פה מין מפלצת הורמונלית עם צרעת. וכן כן, גם הילדים של מטופלות הפוריות, אחרי שבגרו, כי לא יזיק להם לדעת מה עברה אימם בדרך לחיבוק הנכסף איתם. מכרים, קולגות בעבודה, השכנה הרכלנית ממול- כדי שתדעו לפחות על מה בדיוק אתם מדברים כשהמטופלת התורנית יוצאת מהחדר.
כל אנשי הטיפול שבמסגרת הטיפולים באים במגע עם נשים שעוברות טיפולים: רופאים, אחיות, טכנאים, אימבריולוגים, וכל אנשי בריאות הנפש, כעובדים סוציאלים ופסיכולוגים- כך תוכלו ללמוד משהו על המקום החשוב שלכם באופן שבוא אישה חווה את טיפולי הפוריות. אגב, גם מי שלא בא במגע יומיומי עם הנשים, אבל נמצא ברקע, כמו הרופא המחוזי המאשר בדיקות או טיפולים מסוימים או מי שיושב במזכירות או במשרד הקבלה, זקוקים לעיתים לשיעור זריז ב"מה-אתה-אומר-ואיך-אתה-אומר-את-זה-ואיך-זה-נתפס-בצד-השני". אגב, גם מי שמטפל בילדים לאחר הולדתם, שכן לעיתים יכולה לצמוח הבנה שונה של המציאות המשפחתית של אותם ילדים, מתוך הלמידה של עולמה הנפשי של האם והחוויה שלה את הכניסה להריון ואת הלידה.
コメント